מאמר זה יתמקד בנושא פשוט יחסית: איתור עבור קייטרינג חלבי מחירים נגישים. למי שלא יודע, הצמחונות נעשתה לטופיק החם של השנה בתחום המזון, וזה גרם בעקיפין לעליית מחירים בקייטרינגים החלביים. שוק הבשר נעשה ממיינסטרים לשוק של צרכנים שהם מתי מעט, ומאידך שוק הטבעונות תמיד היה ונשאר כזה, מה שאומר שהזרם המרכזי של האוכל כיום הוא ארוחות הביצים והחלב. מטבע הדברים, זה צופן בחובו עליות מחירים, אשר חשוב להכיר מקרוב את הסיבות להיווצרותן, וכיצד נמנעים מלשלם מחיר יקר ככל הניתן.
כיצד תעריכו עבור קייטרינג חלבי מחירים ברושם הראשוני?
ראשית כל, שאלו שאלות החשובות לכם בתחום הכשרות: אתם לא שותים חלב נוכרי? בררו האם מדובר בחלב נוכרי או מקומי. האוכל צריך להיות נקי מקטניות? בררו זאת בטרם סגירת העסקה. כלומר, לפני שאתם דנים במחירים ובביקושים, דונו האם בכלל אתם יכולים מבחינת עקרונית לסעוד מזון מן הסוג שמוצע לכם בקייטרינג. בחלק נכבד מהקייטרינגים החלביים יהיו מגשי מזון לאירועים עם מעדני חלב מכל טוב: בררו מהם המרכיבים שלהם מבחינת כשרות, וכך תוכלו לענות לעצמכם על השאלה האם קייטרינג מסוג זה בכלל מתאים לדרישות שלכם, אם לאו. לאחר שעשיתם זאת, תוכלו לדון בסוגיית המחיר. מחיר טוב של קייטרינג חלבי נובע ממאזן התשלומים שלכם בסך הכל לעומת המלאי והנגשתו לציבור. למשל היקף קטן של מנה לסועד ללא REFILL, אך עם הגשה אישית של המלצרים ויחס אישי מצדם, או מאידך – מזון חופשי בהגשה עצמית יהוו אותה עוצמה של כדאיות.
כיצד ניתן לארגן קייטרינג חלבי לאירועים?
הדרך הראשונה היא להגיש רק את המנה העיקרית. בדרך זו נוקטים כאשר האירוע לא ממושך, קצר מאד, ומתנהל במתכונת בזק. בכל מקרה אחר, רצוי שתהיה לפחות מנה ראשונה לפני העיקרית, ונהוג, מנה מסוג זה, להגיש באמצעות מגשי כיבוד לאירועים, ככיבוד, ולא כמנה ראשונה כמו במסעדות. כך, למוזמנים יש מעט זמן פנוי, בו הם יכולים לטייל באירוע ולצבור כוחות לקראת העתיד להתרחש בחובו. אנו ממליצים על פריסת הקייטרינג לכמה שיותר רבדים, ולדעתנו הכי מומלץ הוא להציב 3 שכבות של מנות: ראשונה, עיקרית וקינוח.