שערים חשמליים מומלץ לתכנן היטב לפני שמקבלים החלטה על רכישתם. תכנון שערים חשמליים נעשה הן בהיבט העיצובי והן בהיבט הפונקציונאלי. במאמר זה נחלק את האינפורמציה לשני פרקים, כאשר הראשון מבניהם יעסוק בעיצוב והשני בתפעול. חשוב מאד לקרוא מאמר זה כדי להבטיח הצלחה אמיתית בבחירת שערים שישמשו אתכם על הצד הטוב ביותר תוך התאמה מלאה למה שאתם זקוקים לו למימוש בקרת הכניסה לבית שלכם.
תכנון דקורטיבי של שערי הבית
שערים חשמליים לבית הם רכיבים הנדמים כפרזול בשל היותם מתכתיים, ולא היא. הם אמנם צמודים לרכיבי פרזול אחרים כמו גדרות ומעקות אבל ממש לא חייבים להידמות להם. זה נכון שניתן לסגור עסקה במפעל גדרות, בה הגדר והשער הם אותה יחידה, רק שלשער יש מפתח וידית. אבל זו רק דרך אחת מני רבות לעצב את הבית. דרך אטרקטיבית יותר היא לקבוע שהשער ייראה שונה בתכלית מכל רכיב פרזול שנמצא בסביבה, ולהתמקד דווקא ברכיבים היותר רחוקים ליצירת ההתאמה הדקורטיבית. למשל, אם מול השער יש דלת מטבח שקופה עם סורגים שחורים, ניתן להשתמש באותם סורגים שחורים כדי לקבוע שזה יהיה הצבע של השער, על אף שהגדר בכלל לבנה. בדרך זו אתם משיגים עוצמה, מבליטים את השער כרכיב דקורטיבי אטרקטיבי ויוצרים דמיון והתאמה עיצובית לחצר מבלי לחרוג מכך.
תכנון פונקציונאלי ותפעולי של השער
ניתן לרכוש שער הולכי רגל בלבד וניתן לרכוש סט שערים חשמליים להולכי רגל ולכניסת האוטו. בדרך כלל, שער האוטו יהיה הידראולי או חשמלי מלא ושער הולכי הרגל ייפתח באמצעות ממסר אינטרקום שיחובר אליו. אבל, ניתן לדאוג לכך שכל השערים יהיו חשמליים מלאים, כלומר ייפתחו על אוטומט. מה צריך לדעת כשבוחרים שערים חשמליים כאלה? מאד פשוט: להכיר את תקן המנועים. תקן המנועים הוא תקן שחשוב מאד לקיים כאן בארץ והוא מצביע על כך שהשער עלול לסכן אחרים כאשר הוא נפתח אוטומטית. הוא עשוי להיפתח בעוצמה ולחבוט בסובבים אותו. כדי למנוע מצב כזה, המשתמש חייב לבלום את הפתיחה החשמלית בידיים שלו ולכן הפתיחה חייבת להיות איטית עד בינונית ובשום אופן לא מהירה בשל כך, עוצמת המנוע תלויה בגודל השער. רק אם השער מאד כבד ומסורבל צריך לשים לו מנוע חזק. בשער דק ומהיר חובה לשים מנוע איטי בכוונה כדי להאט את הפתיחה שלו לשם שמירה על תקן המנועים.