שיפוץ המשרד יכול לנבוע משורה של סיבות שונות, החל ממעבר למשרד חדש המצריך צביעה ודקורציה, ועד לרצון של בעל או בעלת עסק לחולל שינוי משמעותי בנראות המשרד, דבר אשר ישפיע הן על הרושם של הלקוחות הפוטנציאליים המגיעים לפגישה והן על עובדי ועובדות המשרד.
שיקול משמעותי שמאפיין את כל בעלי העסקים, הוא גובה ההוצאה הצפויה בעבור השיפוצים. למותר לציין כי המשרד איננו בבעלות של בעל העסק כי אם מדובר בנכס מושכר, ועל-כן נשאלת השאלה – האם באמת כדאי לנו להשקיע יתר על המידה?
מתי שיפוץ המשרד יכול לסייע לנו מבחינה חשבונאית?
הקו המנחה הוא כי בית עסק המבצע הוצאה על מנת לשמר את מצבו של הנכס או למנוע את אובדנו, אז הרי שרשויות המס מכירות בכך כהוצאה כספית המותרת לניכוי.
לעומת זאת, אם מדובר בשיפוץ אשר נועד להקים נכס חדש או במטרה להשביחו, אז הרי שהוצאה זו איננה מותרת בניכוי.
נדגים זאת להלן
שיפוץ נכס מסוים אשר נועד במטרה להשיב את תפקודו השוטף של הנכס, כגון מבנה שהוזנח באופן שלא הותיר ברירה אלא לבצע עבודות תחזוקה כגון בדיקת מערכות החשמל, צביעה, וכיוצא בזאת.
או לחילופין שיפוצים שנועדו מטעמי תחזוקה ושימור חיוניותו של המבנה.
במקרים מסוג זה, הרי שיהיה מדובר בהוצאה מותרת בניכוי.
ניתן גם לצלול אל תוך מקרים פרטניים יותר, ובהם למשל, הוחלט להחליף את המרצפות, לא מטעמים אסתטיים כי אם מטעמי בטיחות שכן מרצפות המשרד הקיים היו מנותצות.
במקרים אלו, זהו שיפוץ מטעמי תחזוקה.
סייגים
לצד כל אלו, חשוב לציין כי ישנם שיפוצים אשר בהחלט יכולים לענות על צורך עסקי ישיר של בית העסק.
כך למשל, חנות ששיווקה אל מול העוברים והשבים היא קריטית, כגון חלון ראווה, יכולה להגדיר את שיפוץ חלון הראווה והחלפתו, כהוצאה שוטפת.
התייעצו עם רואה חשבון בטרם ביצוע השיפוץ
לעתים, שיקולו של בעל עסק באם כן או לא לבצע שיפוץ, יכול להשתנות באופן ניכר וזאת בכפוף לסך ההוצאות הצפויות וכן אם יינתנו החזרי מס.
בנושאים מסוג זה, ולאור העובדה כי המונח ‘שיפוץ’ יכול לענות על מגוון רחב של פעולות וכן על מגוון רחב של צרכים, פנו לרואה החשבון של בית העסק שלכם והתייעצו עמו לקבלת מידע מדויק ונכון.
מידע מקצועי וליווי חשבונאי מקיף, תוכלו למצוא באתר הבא: https://cpa-ea.co.il/