מזיקים במפעלי מזון יכולים להוות סיבה מרכזית לדאגה עבור כל מפעל לייצור מזון. לא רק שהם מהווים איום על בטיחות המזון ואיכותו, אלא שהם גם עלולים להוביל להפסדים כספיים עקב סחורה פגומה וזיהום. נגיעות מזיקים במפעלי מזון היא נושא רציני שיש לטפל בו במהירות וביעילות. במאמר זה נדון בחשש למזון ולמוצר כאשר ישנם מזיקים במפעל לייצור המזון. כמו כן, נבחן כמה מהדרכים בהן ניתן להדביר את המזיקים הללו ולמנוע את גרימת נזק נוסף.
כל מפעל לייצור מזון צריך להיות מודע לסיכון הפוטנציאלי של מזיקים
מזיקים עלולים לזהם מזון ולגרום לבעיות בריאותיות חמורות. הימצאות מזיקים במפעל מזון עלולה להוביל לחשש בקרב הצרכנים לגבי בטיחות המוצר ואיכותו.
חשוב לחברות לנקוט בצעדים הדרושים למניעת נגיעות מסוג זה ולוודא שהמוצרים שלהן בטוחים לצריכה.
מזיקים עלולים לגרום גם לנזק לתשתיות המפעל, ולהוביל לתיקונים יקרים. לכן חשוב למפעלי ייצור מזון לנקוט באמצעים למניעת חדירת מזיקים למתחם ולשבש את פעולתם.
כיצד לנקוט באמצעים למניעת חדירת מזיקים למתחם?
בשלב הראשון- רצוי אחת לשבוע לערוך בדיקה קבועה של המקום, כולל בדיקת גללי צואה מאחורי המכונות ובאזורים חמים ומוחבאים.
בשלב השני- יש לבצע איטום נקודות כניסה פוטנציאליות ושימוש באמצעי הדברה כגון מלכודות ופיתיונות.
ובשלב השלישי– חשוב גם למפעל לנהוג בתקני היגיינה טובים כדי להפחית את הסיכון למשיכת מזיקים.
כמובן שישנן דרכים נוספות למניעת כניסת מזיקים למתחם מזון. אחת הדרכים היא באמצעות הדברה לעסק, כלומר מחסומים פיזיים כגון גדרות ומסכים וכן טיפולים כימיים.
בנוסף, יש ליישם שיטות תברואה נאותות בתוך המפעל כדי להפחית את הסיכון של מזיקים לחדור או להתרבות באזור.
כמו כן, יש לערוך בדיקות סדירות כדי לזהות בעיות פוטנציאליות לפני שהן הופכות לבעיה גדולה יותר.
ניתן להשתמש בקוטלי חרקים באזורים שבהם צפויים מזיקים לחדור או שכבר נמצאים בהם. ניתן להשתמש במלכודות באזורים שבהם מזיקים עשויים להסתתר או להתרבות.
שיטות ההדרה כוללות איטום של נקודות כניסה פוטנציאליות למזיקים ולוודא שכל מוצרי המזון מאוחסנים כראוי.
יש להתייחס ברצינות לצעדים אלו על מנת להבטיח את בטיחותם של מוצרי ועובדי מפעל המזון.